۱- ویژگی های سایلنسر در مسیر

- ویژگی آکوستیکی

حرکت سیال در خطوط انتقال گاز و هوا معمولاً با صدا همراه است. این صدا در شیرهای کنترلی، اتصالات بین خطوط و یا مقاطعی که تغییر سطح مقطع دارد ایجاد می‌شود. به عنوان مثال می توان جریان خروجی از کمپرسورهای فشار بالا، شیرهای فشار شکن، حرکت گاز درون توربین، تغییر مسیر در انشعاب‌ها و همچنین افت فشار در شیرهای فشار شکن را نام برد. برای همه‌ی این موارد می توان سایلنسر اینلاین مناسب را طراحی نمود و در مسیر جریان نصب کرد. نویز تولید شده در ایستگاه­های (TBS)، مربوط به افت فشار ایجاد شده در رگلاتور می­باشد. سایلنسر با قرار گرفتن بعد از رگلاتور باعث کنترل اغتشاشات و صدا می‌شود. سایلنسر معمولا دارای افت فشار می باشد؛ اما رگلاتور به طور خودکار این افت فشار را جبران می‌نماید؛ زیرا سنسور فشار رگلاتور بعد از سایلنسر قرار دارد. سایلنسر اینلاین می‌تواند بعد از همه‌ی شیرهای افت فشار و یا شیرهای کنترلی که صدا ایجاد می‌کنند نصب شود. باید افت فشار در سایلنسر در حد قابل قبول بوده و سبب اختلال در عملکرد رگولاتور نشود. سایلنسرهای ساخته شده در شرکت صنعت پروژه توس از نوع پسیو (Passive)  می باشد. در این نوع سایلنسرها دو پدیده بازتاب و جذب صدا سبب می‌شود تا  صدا کاهش یابد. دو قطعه دیفیوزر(diffuser)  و کارتریج (cartridge)  در سایلنسر به ترتیب فرکانس صدا را تغییر داده و آن را مستهلک می‌کنند. این قطعات درون بدنه‌ی سایلنسر نصب می‌شوند و ترتیب آنها به شکلی است تا عملکرد آکوستیکی بهینه‌ای داشته باشند.

۲- شبیه سازی عملکرد سایلنسر

سایلنسر ایستگاه تقلیل فشار گاز با استفاده از کد محاسباتی تخصصی طراحی شده و برخی اجزای آن نیز در محیط های آزمایشگاهی مورد آزمایش قرار گرفته است. طراحی سایلنسر در کد محاسباتی تخصصی بر اساس حداکثر بهره آکوستیکی انجام می گیرد؛ به طوری که کم‌ترین تأثیر منفی را بر عملکرد مکانیکی و فرایندی تجهیزات داشته باشد. برای آشنایی بیشتر با این کد محاسباتی به بخش "درباره ما" مراجعه شود. از دیگر ویژگی های این سایلنسر، طراحی آن بر اساس نیاز مشتری بوده و در واقع یک محصول سفارشی محسوب می شود. 

  

۳-طراحی بدنه سایلنسری

بدنه‌ی سایلنسر برای شرایط محیطی باز یا بسته و گستره‌ی دمایی 30- تا 60+ درجه‌ی سانتی‌گراد طراحی شده است، روش طراحی بر اساس استاندارد طراحی می‌باشد. انتخاب جنس مواد به کار رفته در سایلنسر با توجه به شرایط کاری طبق استاندارد ASTM و استاندارد مربوط به قطعات نیز ASME می‌باشد.

۴- طیف فرکانسی صدا قبل و بعد از نصب

 شرکت صنعت پروژه توس در زمینه عملکرد سایلنسرها تحقیق و پژوهش‌های متعددی انجام داده است. در نمودارهای رو به رو دو نمونه از نتایج حاصل از اندازه گیری صوت، قبل و بعد از نصب سایلنسر اشاره می شود.

در نمودار رو به رو، مقدار صدا در فرکانس‌های مختلف در ایستگاه‌های تقلیل فشار TBS قبل و بعد از نصب سایلنسر رسم شده است. همان‌طور که مشاهده می‌شود، مقدار صدای ایستگاه‌های TBS، بیشتر در فرکانس‌های 1000 تا 4000 هرتز ظاهر می‌شود؛ یعنی فرکانس‌های بحرانی در ایستگاه‌های تقلیل فشار در این محدوده هستند.

خط با نشانگرهای دایره‌ای مربوط به ایستگاه بدون سایلنسر است که در سطح بالاتری قرار دارد. همان‌طور که در شکل دیده می‌شود با نصب سایلنسر، مقدار صدا به سطوح پایین‌تر کاهش یافته است (خط با نشانگر مربعی). با توجه به نمودار، واضح است که سایلنسر دقیقاً در محدوده‌ی فرکانس‌های بحرانی عملکرد مطلوبی داشته و توانسته قله‌ی نمودار را قطع کند. در این نمونه سایلنسر که در مشهد آزمایش شد، مقدار صدا به اندازه 21 دسی‌بل کاهش یافت.

نکته بعدی در عملکرد سایلنسر مربوط به تغییرات دبی و مقدار کاهش نویز سایلنسر می‌باشد. در این آزمایش مقدار صدا در دبی(نرخ جریان)های مختلف قبل و بعد از نصب سایلنسر، رسم شده است که در نمودار رو به رو مشاهده می شود. با توجه به این نمودار مشاهده می شود که با افزایش دبی، عملکرد سایلنسر تغییری نکرده و همچنان کاهش نویز موثر را دارد.

عملکرد سایلنسر مربوط به تغییرات دبی

نکته بعدی در عملکرد سایلنسر مربوط به تغییرات دبی و مقدار کاهش نویز سایلنسر می‌باشد. در این آزمایش مقدار صدا در دبی(نرخ جریان)های مختلف قبل و بعد از نصب سایلنسر، رسم شده است که در نمودار رو به رو مشاهده می شود. با توجه به این نمودار مشاهده می شود که با افزایش دبی، عملکرد سایلنسر تغییری نکرده و همچنان کاهش نویز موثر را دارد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

۵- مشخصات ابعادی سایلنسر های صنعت پروژه توس

در جدول رو به رو مشخصات ابعادی تعدادی از سایلنسر های تولیدی شرکت صنعت پروژه توس درج شده است. سایلنسرهای ذکر شده در این جدول از انواع پر کاربرد در ایران می باشند. لازم به ذکر است سایلنسر در ابعاد دیگر نیز، طبق نیاز و سفارش مشتری قابل ساخت است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

در شکل بالا تعدادی از سایلنسرهای تولید شده توسط شرکت صنعت پروژه توس، مشاهده می‌شود. 

 

 

۶- افت فشار در سایلنسر

 TBS افت فشار در سایلنسر های ایستگاه‌های  به دلیل نصب سنسور رگولاتور بعد از سایلنسر به وسیله خود رگولاتور جبران می‌شود. شرکت صنعت پروژه توس با آزمایش ساختارهای مختلف سایلنسر به مدل‌های با افت فشار کمتر نیز رسیده است که دارای ابعاد بزرگتر و هزینه بیشتری هستند.

۷-ضمانت محصول

سایلنسرهای شرکت صنعت پروژه توس تا 2 سال گارانتی بوده و خدمات پس از فروش تا 10 سال ارائه می‌شود. مقدار کاهش نویز سایلنسر 15-20 دسی‌بل می‌باشد که دلیل تفاوت در موارد مختلف مربوط به ساختار و ابعاد مختلف ایستگاه‌های گاز است. در صورت یافتن هرگونه ایراد و یا افت عملکرد سایلنسر از لحاظ صوتی در طول 2 سال ضمانت، مشکل مورد نظر بدون هزینه توسط شرکت صنعت پروژه توس برطرف می‌گردد. در دوره خدمات پس از فروش، شرکت خود را موظف می‌داند تا تنها قطعه‌ی مصرفی سایلنسر یعنی کارتریج و دیگر قطعات را با درخواست مصرف کننده، در اختیار او قرار دهد.

 

اطلاعات تماس

35425513-051 , 35425514-051

35425513-051

www.toosacoustic.com

مشهد، کیلومتر12 بزرگراه قوچان، پردیس پارک علم و فناوری خراسان، نبش شکوفایی 3، شرکت صنعت پروژه توس (توس آکوستیک)، کدپستی 9185176935، ساعت کاری: 8 الی 16

ارتباط الکترونیکی

09302437535

           info@toosacoustic.com  ;  spt.co.info@gmail.com

                  toosacoustic@

                      toosacoustic@